KotiSäästä rahaaMikä on Ethereum 2.0?

Mikä on Ethereum 2.0?

Vaikka et olisi perehtynyt kovin paljon kryptovaluuttoihin, on hyvin mahdollista, että olet kuullut Ethereum 2.0:sta. Ethereum on yksi alan kuuluisimmista vaihtoehdoista, minkä takia ei ole yllättävää, jos olet kuullut siihen liittyvistä mahdollisuuksista ennen. Vaikka Ethereum ei ole kaikista tai edes toisiksi vanhin krypto, se oli kuitenkin erityisen mullistava mahdollisuus.

Tämä johtui siitä, että Ethereum oli oikeastaan ensimmäinen vaihtoehto alalla, joka mahdollisti monia erilaisia toimintoja. Tämä oli hyvin suuri muutos verrattuna ensimmäiseen kryptovaluuttaan eli Bitcoiniin, joka tarjosi vain maksuna käyttämisen mahdollisuutena. Kuitenkin, vaikka tämä on todella upea mahdollisuus, joka on mahdollistanut monien uusien ovien avautumisen, ajat ovat muuttuneet sen alkuperäisestä julkistamisesta. Tämän takia koko Ethereum on myös vaatinut suurempaa muutosta, mikä tapahtui tietenkin Ethereum 2.0 avulla. Tämä artikkeli tulee käsittelemään aivan kaiken mahdollisen tästä vaihtoehdosta.

Tuleeko Ethereum 2.0 esittely vaikuttamaan kurssiin?

Tietenkin monia kiinnostaa tietää, tuleeko Ethereum 2.0 olemaan vaikutus koko vaihtoehdon kurssiin. Jos olet perehtynyt ollenkaan Ethereumiin tai muihin kryptovaluuttoihin, tiedät varmasti niillä kaikilla olevan hyvin korkea volatiliteetti. Tämä tarkoittaa sitä, että niiden arvo vaihtelee hyvin nopeasti ja hyvin paljon. Siten ethereum kurssi ennuste on hieman haastava tehdä. Voidaan kuitenkin tehdä joitakin arvioita, sillä kurssiin vaikuttaa hyvin monet eri asiat.

Tietenkin suuret muutokset kuten Ethereum 2.0 vaihtoehdon esittely tulee saamaan aikaan jonkinlainen muutoksen kurssissa. Yleensä kasvanut kuuluisuus ja huomio saa myös nostavan vaikutuksen kurssiin. On kuitenkin mahdotonta sanoa täysin varmaksi, miten tämä tulee vaikuttamaan kurssiin pidemmällä aikavälillä. Se tulee riippumaan hyvin monista asioista, joten kurssia kannattaa seurata tarkasti.

Mikä Ethereum 2.0 oikeastaan on?

Mutta mikä Ethereum 2.0 edes on? Hyvin lyhyesti sanottuna, Ethereum 2.0 on uusi versio kaikille tutusta Ethereum lohkoketjusta. Todellakin, Ethereum ei ole oikeastaan kryptovaluutta, vaikka monet näin luulevat. Ethereum on lohkoketju, jonka päällä krypto Ether toimii. Toisin sanoen tämä muutos koskee lohkoketjua. Sillä on silti tietenkin myös vaikutus kryptoon. Lohkoketjun muutos on niin suuri, että sillä on vaikutus oikeastaan aivan kaikkeen.

Vaikka tämä on hyvin yksinkertainen tapa selittää, mikä Ethereum 2.0 on, siihen tietenkin kuuluu monia muitakin asioita. Jotta voit ymmärtää kunnolla, mitä tämän version esittely tarkoittaa sekä Ethereumille että muille kryptoille, jatka lukemista. Näin asia tulee selviämään sinulle, ja voit saada siitä mahdollisimman paljon irti.

Mitä yhdistäminen tarkoittaa tässä yhteydessä?

Jos olet huomannut mitään uutisotsikoita Ethereumista lähiaikoina, olet oletettavasti törmännyt sanoihin kuten yhdistäminen tai merge englanniksi. Näillä viitataan itse asiassa juuri Ethereum 2.0 versioon. Nimittäin se on periaatteessa Ethereumin yhdistämisestä johtunut tuote.

Ethereum 2.0 lohkoketju on yhdistänyt alkuperäisen Ethereum lohkoketjun ja PoS protokollan yhdeksi tuotteeksi. Tämän avulla mahdollistetaan uudenlainen lohkojen louhiminen Ethereum lohkoketjuun, samalla kun pidetään kiinni joistakin korkealaatuisista ja suosituista toiminnoista sekä mahdollisuuksista. Tämän kaiken lisäksi sen avulla mahdollistetaan joitakin uusia mahtavia mahdollisuuksia, jotka tekevät siitä vielä toimivamman kuin ennen. Tällä tavalla Ethereum yhdistäminen auttaa tuomaan sen sopivaksi nykyaikaan.

Ethereum 2.0 odotettiin varsin kauan aikaa

Alkuperäinen Ethereum julkaistiin jo vuonna 2015. Tämä tekee siitä jopa 7 vuotta vanhan vuonna 2022, kun Ethereum 2.0 vihdoin julkaistiin. Tämä ei välttämättä kuulosta vanhalta aivan kaikille, mutta itse asiassa kryptojen alalla tämän ikäinen tuote on jopa yllättävän vanha. Korkean kilpailun maailmassa vain hyvin harvat tuotteet pääsevät nousemaan tälle tasolle.

Koska kryptojen välillä on hyvin suuri kilpailu, tietenkin myös kuuluisien vaihtoehtojen tulee tehdä hyvin paljon töitä pysyäkseen pinnalla. Ethereumin takana olevat tekijät ovat tienneet tämän asian jo kauan aikaa, minkä takia he tiedostavat myös sen, että alkuperäinen Ethereum ei tulisi kestämään kauaa suosittuna vaihtoehtona ilman muutoksia. Siitä syystä tieto Ethereum 2.0 luomisesta julkistettiin jo vuonna 2019.

Koska Ethereum 2.0 julkaistiin tuotteena vasta vuonna 2022, sitä jouduttiin odottamaan jopa kolme vuotta. Tämä saattaa tuntua varsin pitkältä ajalta, mutta toisaalta tämä ei ole yllättävä asia. Nimittäin näin suuriin muutoksiin tarvittiin aikaa. Sen lisäksi näitä asioita luodessa krypto joutui kohtaamaan joitakin esteitä, jotka vain pitkittivät tätä prosessia entisestään.

Ethereum 2.0 tuo uusia mahdollisuuksia mukanaan

Vaikka Ethereum 2.0 versiota jouduttiin odottamaan varsin kauan aikaa, tämä odotus on nyt hyvinkin palkittua. Nimittäin versio on vihdoin käytettävissä. Siihen tullaan tekemään vielä joitakin muutoksia, mutta monet suurimmat muutokset ovat jo valmiit. Ja nämä muutokset ovat todellakin huomioon otettavia.

Nimittäin koko lohkoketjun protokolla vaihtui tämän muutoksen takia. Protokollalla tarkoitetaan sitä, miten uusia lohkoja luodaan ketjuun. Alkuperäinen Ethereum käytti nimittäin vanhinta tapaa luoda lohkoja eli PoW. PoW on lyhenne nimestä Proof of Work. Tämä on toimiva tapa, mutta se ei ole kovin nopea, sillä on suuri energiankulutus eli se ei ole hyväksi luonnolle ja kaiken lisäksi se ei ole kovin käyttäjäystävällinen louhijoiden näkökannalta katsottuna.

Nykyään Ethereum 2.0 käyttää PoS eli Proof of Stake -protokollaa. Tämä mahdollistaa lohkoketjun olevan nopeampi, ympäristöystävällisempi ja käyttäjä ystävällisempi louhijoille. Siten se pystyy ratkaisemaan kertaheitolla monet eri asiat, josta alkuperäinen PoW on saanut kritiikkiä.

Oletko kiinnostunut ETH 2.0 ostamisesta?

Ethereum on ollut alusta alkaen yksi suosituimmista kryptoista niiden alalla, ja uuden version esittely ei ole ainakaan pienentänyt tätä suosiota. Siitä syystä ei ole ollenkaan yllättävää, jos sinä olet kiinnostunut myös sen hankkimisesta. Jos olet aivan uusi kryptojen maailmassa, sinun tulee tietenkin tietää, mistä niitä voidaan oikein hankkia.

Tämä tapahtuu sivustoilla nimeltään vaihto. Niillä voidaan nimen mukaisesti vaihtaa fait valuuttoja kryptovaluuttoihin. Toisin sanoen voit käyttää näitä sivustoja vaihtaaksesi Euroja ETH 2.0 merkkeihin. Sinun tulee vain löytää sinulle sopiva, turvallinen vaihto, luoda tili itsellesi, tehdä talletus fiat valuuttaa ja ostaa haluamiasi merkkejä. Näin olet juuri ostanut itsellesi ETH 2.0 merkkejä.

Siinä tapauksessa, että sinulla on jo valmiiksi ETH merkkejä, sinun tulee tietenkin tietää, mitä niille tapahtuu. Vastaus on onneksi hyvin yksinkertainen. Alkuperäiselle Ethereumille tarkoitetut merkit päivitetään automaattisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun ei oikeastaan tarvitse tehdä mitään. Säilytä ne turvallisesti, niin kuin olet ennenkin tehnyt. Näin omistat valmiiksi ETH 2.0 merkkejä.

Miten Ethereum 2.0 tulee vaikuttamaan kryptojen alaan?

Tietenkin monia kiinnostaa myös se, miten Ethereum 2.0 julkaisu tulee oikein vaikuttamaan muuhun kryptojen alaan. Aivan kuten itse Ethereum kurssia, tätä on myös hieman haastava ennustaa täydellisesti, mutta joitakin oletuksia voidaan tehdä.

Ethereum 2.0 tulee varmasti kasvattamaan vain kilpailua entisestään kryptovaluuttojen ja lohkoketjujen välillä. Koska uusi versio mahdollistaa monia erilaisia asioita, se tulee nostamaan Ethereumin taas uudelle tasolle. Koska vaihtoehto on jo valmiiksi suuressa suosiossa, tämä tulee varmasti vain kasvattamaan entistä enemmän vaatimuksia myös muille valuutoille ja lohkoketjuille. Ethereum 2.0 asettaa monet pyörät liikkeelle, ja tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, mihin se tulee viemään mukanaan.

Latest articles