Browsing Category

Uncategorized

Uncategorized,

Kuinka valita sinulle paras konsoli pelaamiseen?

Nykyään pelaajille on saatavilla todella loistava valikoima erilaisia konsoleita. Pelaajat, jotka ovat kasvaneet aikuisiksi pelaamalla erilaisia pelejä omaavat nyt työssäkäyvän aikuisen ostovoiman. Koska kysyntää on enemmän, niin on myös tietenkin tarjontaa. Erilaiset konsolit voivat jakaa kuitenkin ihmisiä hyvinkin selkeästi erilaisiin joukkoihin, riippuen siitä, mitä konsolia he käyttävät pelaamiseen.

Jos kuitenkin olet uusi pelaaja, joka on ostamassa ensimmäistä konsoliaan, saattaa olla haastavaa selvittää, mikä konsoli on sinulle sopivin vaihtoehto. Jos tutustut asiaan, voit välittömästi huomata kaikilla olevan hyvinkin selkeitä mielipiteitä asiasta. Loppujen lopuksi voimme kuitenkin sanoa, että nykyajan konsolit ovat niin korkealaatuisia, että voit sinänsä hankkia minkä tahansa vaihtoehdon. Voit siten yksinkertaisesti pohjata valintasi omiin mieltymyksiisi.

Pohdi mitkä pelit kiinnostavat sinua

Kun aloitat konsolin valinnan, pohdi millaiset pelit kiinnostaisivat sinua kaikista eniten. Tietenkin on olemassa vaihtoehtoja, jotka ovat saatavilla kaikille konsoleille, mutta tämä ei ihan aina ole käytäntö. Joissakin tapauksissa ps5 pelit ovat esimerkiksi vain saatavilla Playstation-konsolille. 

Voit tutustua näihin mahdollisuuksiin hyvin helposti internetiä apuna käyttäen. Nykyään pelien ostaminen tapahtuu usein suoraan konsolia käyttäen. Toisin sanoen sinun ei tarvitse siirtyä kauppaan tutkiaksesi kiinnostavia pelivaihtoehtoja. Voit yksinkertaisesti käyttää Googlen hakutoimintoa etsiäksesi sinulle sopivimmat pelivaihtoehdot helposti.

 

Xbox, Playstation vai jokin aivan muu

Kaikista suosituimmat konsolit ovat ehdottomasti Xbox ja Playstation. Jos sinua kiinnostaakin juuri näille konsoleille sopivat pelit, hae helposti konsolin nimeä ja lisää hakuusi “pelit” tai “sopivat pelit”.

Xbox ja Playstation eivät loppujen lopuksi sisällä hirveästi eroja ja pelaaja voi molemmissa tapauksissa luottaa konsolin korkeaan laatuun. Jos sinä et vieläkään ole varma, mikä konsoli sopii sinulle, suosittelemme vierailemaan niiden jälleenmyyntipaikoissa. Voit kokeilla siellä niiden ohjainta ja muita asioita, joiden avulla voit selvittää, kumpi miellyttää sinua eniten.

Nämä kaksi vaihtoehtoa ovat ehkä suosituimmat, mutta ne eivät todellakaan ole ainoat vaihtoehdot. On olemassa lukemattomasti monia muitakin konsoleita, jotka innostavat pelaajia. Yksi trendikkäimmistä vaihtoehdoista on esimerkiksi Nintendo Switch. Kannattaakin tutustua myös muihin mahdollisuuksiin, sillä ne voivat sopia sinun käyttötarkoituksiisi paremmin.

Kokeile vanhoja klassikoita

Jos olet pelannut nuoresta pitäen, tiedät varmastikin, että on olemassa lukemattomasti muita mahtavia konsoleita, jotka ovat niin ikään myös korkealaatuisia. Nämä konsolit voivat olla hyvinkin kiinnostavia monille pelaajille, niiden luoden mahtavia mahdollisuuksia. Vaikka nämä konsolit saattavat olla vanhoja, ne voivat toimia usein hyvinkin loistavalla tavalla. Vanhojen konsolien harrastajia on sitä paitsi runsain määrin. Tästä syystä voit löytää monia ohjeita, joiden avulla voit esimerkiksi huoltaa kuntoon vanhempia konsoleita.

Vanhemmissa konsoleissa on myös se loistava asia, että voit löytää niitä hyvinkin kohtuullisilla hinnoilla. Uusimmat konsolit voivat olla hyvinkin hintavia, joten on hyvä, että on olemassa vaihtoehtoja, jotka sopivat myös muille kukkaroille. Tutustu erilaisiin markkinoihin verkossa, sillä niiltä voit löytää todella mahtavia mahdollisuuksia.

Kerää hiljalleen loistava valikoima

Paras tapa hankkia konsoleita on kerätä hiljalleen loistava valikoima. Tällä tavalla voit varmistaa, että sinulla on aina vaihtoehtoja, jotka sopivat sinun tarpeisiisi. Koska konsolit todellakin voivat maksaa paljonkin, ostot kannattaa tehdä harkitusti.

Ensimmäisenä onkin hyvä idea hankkia uudempi konsoli, joka miellyttää sinua. Ehkä seuraava konsoli voi olla joko vanhempi vaihtoehto, tai muuten erilainen konsoli, kuten käsikonsoli. Nyt sinulla on jo kaksi vaihtoehtoa, jotka luovat hyvin monipuolisen valikoiman. Voit jatkaa tällä tavalla, hiljalleen keräten todella upean valikoiman itsellesi.

Uncategorized,

5 syytä, miksi Bitdefender voi olla hyvä virustorjuntaohjelmisto laitteillesi

Muuttuvien kyberuhkien maailmassa tietoturvallisuudesta on tullut tärkeämpää kuin aiemmin. Suurin osa elämän asioista hoidetaan teknologian avulla tänä päivänä. Laskujen maksaminen, musiikin kuuntelu, opiskelu, työn tekeminen sekä yhteydenpito ystävien ja rakkaiden kanssa hoidetaan yleensä tietokoneen tai älypuhelimen avulla. Jos ei ole vielä suojannut laitteitaan kyberuhkilta, niin on kuin olisi elänyt pää puskassa. Tässä artikkelissa esittelen sinulle viisi syytä, miksi Bitdefender voisi olla hyvä ohjelmisto suojaamaan sinun laitteitasi verkossa piileviltä viruksilta ja hakkereilta.

1.Moderni teknologia

Suurin osa virustorjuntaohjelmistoista yrittää pitää ohjelmistonsa ajan tasalla nykyajan kyberuhkien suhteen ja myös ilmainen virustorjunta pyrkii päivittämään palveluaan mahdollisimman hyvin, jotta perussuojaus toimisi mahdollisimman hyvin. On kuitenkin haastavaa pysyä reaaliaikaisesti kärryillä kaikilta nykypäivän uhkilta, sillä niitä syntyy jatkuvasti lisää.

Bitdefender on kyselyiden mukaan yksi parhaimmista virustorjuntaohjelmistoista ja siitä on eri versioita, jotka tarjoavat eri tasoista suojausta. Paras suojausversio, Bitdefender Total Security, pitää huolta siitä, että laitteesi ovat suojattuna reaaliaikaisesti moderneilta viruksilta. Ohjelmisto toimii innovatiivisella teknologialla, joka osaa luovasti suojata laitteitasi, vaikka kyberuhkat muuttuisivatkin. Ohjelmiston takana toimivat kehittäjät pyrkivät myös päivittämään virustorjuntaa niin, että se vastaa edelleen nykyajan tarpeita.

2.Täydellinen monitasoinen suojaus

Bitdefender Total Security tarjoaa laitteillesi monitasoisen suojauksen, josta on paljon hyötyä, sillä kun yksi suojaustaso pettää, toinen taso varmistaa, että laitteesi on suojattuna. Jos esimerkiksi päädyt vahingossa vierailemaan hämärällä sivustolla, ohjelmisto on suunniteltu suojaamaan laitettasi näiden hämärien sivustojen kyberuhkilta, mukaan lukien pimeän verkon uhkat. Ohjelmisto myös ilmoittaa sinulle, mikäli olet vahingossa päätynyt vääränlaiselle sivustolle. Viimeinen suojaustaso suojaa myös laitteesi tiedostoja viruksilta ja tarkistaa laitteesi tasaisin väliajoin varmistaakseen, että yksikään virus ei ole päässyt suojamuurien läpi.

3.Ei vaikuta laitteesi toimivuuteen

Yksi Bitdefender-ohjelmiston hyvistä puolista on myös se, ettei ohjelmisto vaikuta mitenkään laitteesi toimintaan, eikä myöskään häiritse sinua liikaa, kun hoidat asioitasi verkossa. Ohjelmisto on suunniteltu toimimaan automaattisesti samalla, kun käytät laitettasi, jolloin se ei kuluta esimerkiksi akkuasi liikaa tai pommita sinua ilmoituksilla erilaisista kyberuhkista. Voit siis keskittyä siihen olennaiseen, kun käytät tietokonettasi tai älypuhelintasi, eikä ohjelmisto keskeytä sinun asiointiasi.

4.Sisältää yksityisyyttäsi suojeleva VPN-yhteys

Bitdefender Total Security sisältää myös VPN-yhteyden, mikä tarjoaa sinulle hyvän yksityisyyden suojan ja mahdollistaa tietokoneen yhdistämisen minkä tahansa maan VPN-palveluun. VPN toimii siis niin, että se luo erillisen yhteyden datavirrallesi, jolloin siihen on hyvin hankala päästä käsiksi, sillä datasi kulkee VPN-palvelun kautta. Yleensä datavirta kulkee vapaana, jolloin siihen on helppo päästä käsiksi varsinkin silloin, kun käyttää suojaamatonta verkkoa esimerkiksi kirjastossa tai kahvilassa. VPN-yhteyden ansiosta laitteesi on suojattuna myös silloin, kun joudut käyttämään julkista wifi-verkkoa.

5.Toimii useilla laitteilla ja ohjelmistoilla

Bitdefender-ohjelmiston tapauksessa ei tarvitse olla huolissaan, ettei se toimisi omilla laitteillasi, sillä se on suunniteltu toimimaan useilla eri tietokoneilla, mobiililaitteilla ja ohjelmistoilla. Ei siis ole väliä, vaikka käyttäisit PC- vai MacBook-tietokonetta, molemmille laitteille löytyy sopiva versio virustorjuntaohjelmistosta.

Ohjelmisto on suunniteltu toimimaan myös erilaisilla mobiililaitteilla iPhone-puhelimista Android-laitteisiin. On nimittäin tärkeää, että myös älypuhelimensa suojaa tarpeeksi hyvin, sillä niin monia asioita hoidetaan nykyään mobiilissa.

Käytä digilaitteita turvallisesti

Yhteenvetona voisi sanoa, että Bitdefender Total Security voi tarjota laitteillesi kaiken suojauksen, mitä ne tarvitsevat nykypäivän digitalisoituneessa maailmassa. Oma tietoturvallisuutesi ja yksityisyytesi suoja on tärkeää, joten muista pitää huolta siitä suojaamalla laitteesi virustorjunnalla.

Uncategorized,

Näin valitset sinulle sopivimman uhkapelin

Erilaisilla uhkapeleillä on hyvinkin pitkä historia, monien niiden juontuen jo tuhansien vuosien taakse. Ihmisillä on ollut kiinnostusta pelaamiseen rahasta moninaista syistä aina, eikä ihme. Luonnollisesti ylimääräisen rahan saaminen hauskaa pitäen innostaa monia, mutta pelien luoma adrenaliini ryöppy on se, mikä saa pelaajat aina palaamaan. On kuitenkin niin monia erilaisia pelejä, joten miten voit tietää mistä aloittaa? Tässä me kerromme!

Uhkapelit voidaan jakaa karkeasti muutamaan eri luokitukseen. Voimme puhua niin sanotuista onnenpeleistä, joissa on hyvinkin satunnaista kuka voittaa, taitopeleistä, joiden lopputulokseen voit vaikuttaa tietyissä määrin sekä internetissä tapahtuviin nettikasinopeleihin. Nämä kaikki kategoriat voidaan jakaa vielä pienempiin, joten kuten huomaat valinnanvaraa on todellakin lukemattomasti.

Onnenpelit kuten Keno tai Lotto

Onnenpelejä pelatessa sinun tulee antaa kaikki Onnettaren käsiin, mikä on hyvinkin innostavaa. Monet näistä peleistä toimivat samankaltaisesti; sinulla on tietty määrä numeroita, joista valita ja niistä arvotaan satunnaiset voittajat. Sitten voit tarkastaa voittavat yhdistelmät sivustoilta kuten kenonumerot.fi tai jos pelaat Suomen virallisia onnenpelejä, voittonumeroiden tarkistaminen onnistuu myös televisiota katsoessa.

Onnenpeleihin kuuluu myös Raaputusarvat. Nämä ovatkin meille monille jo lapsuudesta asti tuttuja. Sinulla on joko fyysinen tai netissä pieni lipuke, jota raaputat paljastaen erilaisia logoja, hedelmiä tai numeroita. Riippuen raaputusarvasta etsit joko tiettyä symbolia, tai vaikka yhteensopivia vaihtoehtoja. Raaputusarvat ovat hyvin yleisiä ja viihdyttäviä varsinkin erilaisissa tapahtumissa, mutta voitot ovat yleensä pienempiä kuin muissa onnenpeleissä, tai ne voivat olla myös fyysisiä tuotteita.

Taitopelit testaavat osaamistasi

Toinen vaihtoehto onnenpeleihin on erilaiset taitopelit. Näihin kuuluu vaihtoehdot kuten Pokeri ja Black Jack. Useat näistä ovat erilaisia korttipelejä, joita voit pelata kasinolla tuntemattomien kanssa, tai illanistujaisissa ystäviesi kanssa. Niitä kutsutaan taitopeleiksi, sillä vaikka onni vaikuttaa niihin suuresti, niin tekee myös taito.

Vaikka olisit saanut huonon käden, jos olet taitava pelaaja, saatat pystyä kääntämään tilanteen sinulle sopivasti. Siihen on syynsä miksi pokerista järjestetään suuria turnauksia, ja sen mestareita arvostetaan ympäri maailmaa. Mikä parasta, moniin erilaisiin taitopeleihin löytyy ohjeita netistä. Niiden avulla voit oppia moniakin erilaisia vinkkejä, kuinka parantaa taitojasi ennen kuin haastat toisia pelaajia.

Nettikasino pelit viihdyttävät kotonasi

Jos kaipaat viihdykettä vapaa-ajallesi ja haluat kokeilla onneasi ilman muiden seuraa, nettikasinot voivat olla loistava vaihtoehto. Nettikasinoita on niin suuri valikoima nykyään, että jokainen pelaaja löytää varmasti heille sopivan vaihtoehdon. Sen lisäksi monilla eri kasinoilla on huikeat valikoimat erilaisia eri pelejä, joten olit sitten taito tai onnen pelien ystävä, voit löytää valinnan varaa.

Lisäksi nettikasinoilla on nykyään niin kutsuttu live kasino osio monissa vaihtoehtona. Sen ansiosta voit tuntea olevasi oikealla maallisella kasinolla, vaikka et siirry pelaamaan mihinkään. Pelaaminen usein onnistuu niin tietokoneellasi kuin myös puhelimella tai tablet-laitteella. Monet nettikasinot ovat jopa luoneet oman sovelluksen. Jos sinulla on siis lempikasinosi, voit ladata heidän sovelluksensa ja päästä pelaamaan missä vain, milloin vain.

Nyt tiedät hiukan enemmän erilaisista onnenpeleistä. Me kuitenkin esittelimme vasta hyvin karkeasti erilaiset vaihtoehdot. Täten suosittelemmekin sinua vierailemaan esimerkiksi jonkun nettikasinon sivulla, tai käyttäen haku palvelua netissä löytääksesi lisätietoa. Sitä paitsi, sillä monien näiden pelien historia kattaa hyvin pitkälle, on hyvin mielenkiintoista lukea missä pelaaminen on alkujaan alkanut, historiallisen hyvistä pelaajista, ja tietenkin suurimmista voitetuista poteista.

Onnea matkaan! Muista pitää hauskaa, pelata vastuullisesti ja toivo Onnettarelta hyvää onnea pelatessasi.

Uncategorized,

Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption on vuonna 2010 julkaistu videopeli. Peli on yksi maailman suosituimmista konsolieleistä ja sen julkaisi Rockstar Games. Red Dead Redemptionin toinen versio julkaistiin vuonna 2018. Peli on tunnettu klassikko, eikä sen suosiolle näy loppua.

Peli sijoittuu vuodelle 1899 kuvitteelliseen länsi-Amerikan maisemaan. Päähenkilönä toimii lainsuojaamaton Van der Linde jengin jäsen Arthur, jonka tehtävänä  on selviytyä Villissä Länessä, joka on muuttumassa ajan mukana. Arthur taistelee muita jengejä ja hallitusa vastaan. Lisää pelin kulusta, sekä pelin arvosteluja voit lukea sivulta ilmaisetpelit.io. Red Deas

Kuinka peli eroaa alkuperäisversiosta?

Red Dead Redemption 2:n pelin kulku eroaa alkuperäis versiosta. Vuonna 2010 julkaistussa Red Dead Redemptionissä pelin tavoitteena oli perheen suojaaminen kaikin tavoin. Red Dead Redemption 2 kertoo sekä perheen että jengin rikkoutumisesta, ja on tämän takia myös esiosa alkuperäis pelille. Pelin alussa Arthur ja hönen jenginsä tekevät ryöstön joka meni väärin. Tämän takia jengi joutuu pakenemaan Grizzly vuorille lainvalvojia pakoon. Peli alkaa kun Arthur ja jengi joutuvat selviytymään kylmässä erämaassa. Jännitystä ja seikkailua riittää tuntikausia. Olikin jo aika tuoda uusi versio super suositulle klassikolle, ja tekijät eivät pettäneet alkuperäis pelin faneja.

Redemption on seikkailupeli parhaimmillaan. Voit valita olevasti hyvä tai paha cowboy, riippuen siitä mitä päätät tehdä pelin aikana. Peli antaa paljon vapauksia päätöksentekoon, joka tekee seikkailusta ainutlaatuisen. Voit esimerkiksi ampua varoituslaukaisuja oikeiden laukaisuje sijaan, jos päätät olla haluamatta uhreja matkanvarrelle.

Ihan niin kuin elokuvissa

Mikä tekee Red Dead Redemption 2:sta erityisen mahtavan on pelin grafiikka. Aidon näköiset maisemat ja realistiset toiminnat tekekät pelistä ainnutlaatuisen. Lisäksi pelaajalla on mahdollisuus asettaa näyttö elokuva muotoon, joka tekee myös pelin seuraajile, esimerkiski vieressä istuville ystäville, pelistä kiinnostavan. Näin peli tekee tarinan seurannastakin todella kiinnostavaa. Ihan kuin katsoisi itse luotua cowboy elokuvaa! Pelissä Arthurilla on oma villihevonen jolla hän ratsastaa ympäri villiä länttä. Pelaajan tehtävänä on voittaa villihevosen luottamus ennen kuin Arthur voi hypätä selkään. Pelissä on myös hauskoja pienempiä yksityiskohtia, jotka tekevät pelistä entistä realistisemman. Arthur voi nostaa cowboy hattuaan muille, olla humalassa jolloin tämä näkyy nöytön näkyvyydessä, juoda kahvia väsymystä vastaan ja käydä kaupassa eri elintarvikkeita, vaatteita, lääkkeita ja aseita varten. Näin aidon tuntuinen peli yhdistettynä mahtavaan grafiikan laatuun todellakin antaa elokuva teatteri vaikutelman pelistä. Red Dead Redemption 2 on seikkailupeli parhaimmillaan.

Missä Red Dead Redemption 2 voi pelata?

Red Dead Redemption 2:a voi pelata esimerkiksi PlayStationillä sekä Xboxilla, joille peli alunperin julkaistiin vuonna 2018. Myöhemmin peliä pystyi myöskin pelata Microsoft Windowsilla sekä Google Stadialla. Näiden versioiden lisäksi Red Dead Redemption 2 voi nykyään pelata myös netissä online pelinä nimellä Red Dead Online.

 

Yksinkertainen ja intuitiivinen

Red Dead Redemption 2 pelin suosioon vaikuttaa pelin yksikertaisuus ja intuitiivisuus. Useasti seikkailu pelit voivat olla hyvinkin montimutkaisia, ja pelaajan täytyy käyttää paljon aikaa pelin sekä pelin toimintojen ymmärtämiseen ja muistamiseen. Red Dead Redemption 2 osaa ohjata pelaajaa eri vihjein ja viestein, samanaikaisesti kun pelaaja saa ja pystyy itse valitsemaan suuntansa ja seikkailunsa. Realistiset keskustelut muiden hahmojen kanssa lisäävät vapauden tunnetta, ilman että peli tuntuu liian raskaalta ymmärtää. Tämän takia peli on niin suosittu sekä Suomessa että ympäri maailmaa. Kuka ei innostuisi cowboy maailman jännittävistä seikkailusita.

Uncategorized,

Kuinka hankkia Windows 10 ilmaiseksi ja helposti?

Nykypäivän ihmiset käyttävät tietokoneita ja muuta tekniikkaa lähes kaikkeen. Niin ostokset, työnteko kuin jopa harrastukset tapahtuvat teknologiaa käyttäen. Tämä on helpottanut meidän kaikkien elämää hyvinkin paljon, mutta se myös tarkoittaa sitä, että kun tietokone ei toimi toivotulla tavalla, olemme varsin jumissa. Sen takia onkin hyvä huolehtia tietokoneen käyttöjärjestelmän olevan parhaassa mahdollisessa kunnossa.

Jos käytät paljon tietokonettasi, kuten kaikki muutkin nykyään, tiedät kuinka tärkeää on että kaikki toimii saumattomasti ja nopeasti. Mikään ei ole niin hermostuttavaa, kuin odottaa sivuston vihdoin vastaavan haluttuun toimintoon. Sen takia onkin hyvin tärkeää, että tietokoneesi on päivitetty viimeisimpään järjestelmään. Mutta tätä seuraakin kysymys, miten voit ladata käyttöjärjestelmän helposti ja nopeasti?

Lataa luotettava käyttöjärjestelmä

Riippuen minkälaista tietokonetta käytät, sinulla on valittavissa monia erilaisia käyttöjärjestelmiä, jotka tukevat konettasi. Windows on kuitenkin hyvästä syystä luotetuin järjestelmä, tukien monia erilaisia tietokoneita. Sen hankkiminen voi kuitenkin olla tyyristä hommaa, ja siksi on hyvä tietää, että voit myös hankkia käyttöjärjestelmiä ilmaiseksi sivustojen kuten Windows10ilmaiseksi.fi kautta.

Windows 10 on kuin onkin yksi luotetuimmista ja käytetyimmistä käyttöjärjestelmistä niin koti- kuin työkäytössä. Järjestelmän luoja, Microsoft on tiedostanut, että sitä tullaan käyttämään hyvinkin erilaisiin tarkoituksiin, ja sen takia he ovat luoneet sekä Pro- että Home-version.

Suosittelemmekin sinua arvioimaan, kumpi järjestelmä sopisi sinulle paremmin, jotta lataat juuri sinulle sopivan version. Suurin osa käyttäjistä ovat hyvin tyytyväisiä Home-versioon, ja oletettavammin sinäkin kuulut heihin. Home version käyttäjiin kuuluvat niin työhän tietokonetta käyttävät kuin myös vapaa-aikanaan verkossa surffaajat.

Siinä tapauksessa, että olet todellakin tietokoneen suurkäyttäjä. Esimerkiksi, jos tietokoneet kuuluu harrastukseksi, tai käytät samaa tietokonetta sekä töissä että vapaa-aikanasi hyvinkin erilaisiin tarkoituksiin, Pro-versio saattaa olla se mitä tarvitset. Lisäksi monet työpaikat käyttävät Pro-versiota työntekijöiden tietokoneissa. Tämä johtuu siitä, että vaikkakin Home- ja Pro-versiot jakavat samat pohja toiminnot, Pro-versio sisältää puolia, jotka helpottavat sisäistä kommunikaatiota.

Miksi oikean käyttöjärjestelmän käyttäminen vaikuttaa

Kuten jo yllä mainittu, oikean käyttöjärjestelmän valitseminen ja käyttäminen todellakin vaikuttaa suuresti moninaisin eri puolin. Yllä keskityimme enemmän puoliin, jotka liittyvät yksinkertaisesti käyttäjän mukavuuteen ja tietokoneen toimivuuteen, mutta on olemassa muitakin hyvin tärkeitä asioita, joihin sopiva käyttöjärjestelmä vaikuttaa.

Esimerkiksi, tiesitkö että käyttöjärjestelmä turvaa myös tietokonettasi uhkaavilta viruksilta? Kukapa haluaisi menettää tiedostojaan virukselle, tai vielä tärkeämmin; elätä pelossa, että heidän henkilökohtaiset tietonsa tai maksutietonsa päätyisivät vääriin käsiin. Nämä ovat asioita joissa käyttöjärjestelmän sisään rakennetut viruksen esto-ohjelman auttavat. Ne tuovat turvaa ja takaavat että voit surffata netissä ilman huolen häivää.

Haluatko tietää lisää erilaisista käyttöjärjestelmistä

Vaikka suurin osa meistä käyttävät tietokonetta päivittäin, tai jopa suurimman osan päivästä, me emme tiedä paljoa käyttöjärjestelmistä tai muista tietokoneeseen vaikuttavista tekijöistä. Onneksemme on olemassa oikeita ammattilaisia, jotka voivat tehdä kaiken puolestamme.

Kuitenkin silloin tällöin on mukava tietää asiasta enemmän itsekin, eikä vain luottaa ulkopuolisten ammattilaisten sanoihin. Tästä syystä on loistava tietää, että internet on pullollaan informaatiota, jonka avulla voit lukea ja perehtyä asiaan itse, ennen kuin otat yhteyttä ammattilaisiin. Monet sivustot, joista voit ladata Windows 10 ilmaiseksi, ja muut eri käyttöjärjestelmät, tarjoavat lisätietoa.

Pidä kuitenkin mielessä, että suurin osa näistä sivustoista on luotu kyseistä käyttöjärjestelmää varten ja siten tieto voi olla värittynyttä. Etsi siis sivustoa, joka ei peittele käyttöjärjestelmän niin sanottuja huonoja puolia, ennen kuin luotat heidän sanaansa sokkona.

Uncategorized,

Bitdefender nopeuttaa tietokonettasi

Maailma on nykyään nopeatempoista ja tietokoneen on pysyttävä tahdin perässä. Hidas tietokone on vain rasite, joka helposti syö käyttäjän hermoja. Bitdefender tarjoaa sinulle mahdollisuuden nopeaan tietokoneesi, jotta elämäsi on helpompaa. Älä anna tietokoneesi hidastaa elämääsi!

Tietokone on merkittävä osa nykyajan työtä ja vapaa-aikaa, joten sen on toimittava ripeästi ja moitteettomasti. Sen tarkoituksena on tukea toimintojasi digitaalisessa maailmassa ja jotta voit suoriutua erilaisista asioista, on sen oltava nopea ja tehokas. Hidas tietokone voi jättää sinut helposti pulaan, mutta onneksi bitdefenderantivirus.fi tarjoaa sinulle mahdollisuuden nopeaan ja sujuvaan tietokoneen käyttöön. Bitdefenderin Computer Tune-up takaa tietokoneesi nopeuden, jolla tietokoneesi suorituskyky pääsee uusiin ulottuvuuksiin.

Bitdefender Computer Tune-upin ominaisuudet

Bitdefender Computer Tune-up takaa sinulle toimivamman tietokoneen. Se antaa sinulle lukuisia mahdollisuuksia tietokoneesi parempaan ja ketterämpään suorituskykyyn, koska tiedämme, kuinka tärkeää se on jokapäiväisessä elämässäsi. Sen monet ominaisuudet tähtäävät siihen, että tietokoneesi on nopea ja toimii uuden tietokoneen tavoin.

Bitdefender Computer Tune-up poistaa tietokoneestasi vanhentuneita sovelluksia, jotka ovat jääneet käytöstäsi jo pois tai taka-alalle. Se myös havaitsee lähteitä, joista tietokoneen hidastuminen on peräisin ja poistaa ne turvallisesti. Se kartoittaa myös Window’s-tietokoneesi eheyttä, jotta järjestelmän erilaisia toimintahäiriöitä voidaan ehkäistä tehokkaasti. Sillä on myös tarkka vaisto havaita, paikallistaa ja korjata Window’s-järjestelmän erilaisia ongelmia ja häiröitä.

Bitdefender Computer Tune-up on asiantuntijan valinta

Visiomme mukaan, tavallisella tietokoneen käyttäjällä tulee olla oikeus laadukkaaseen ja nopeaan tietokoneeseen, eikä sen tarvitse maksaa maltaita. Edullinen Bitdefender Computer Tune-up tarjoaa tietokoneellesi lukuisia eri ominaisuuksia, jotta tietokoneesi suoriutuu erilaisista kommennuksista nopeammin.

Maailmanmeno etenee hurjaa vauhtia alati kehittyvän teknologian ansiosta, eikä tietokoneesi pidä jäädä tämän tahdin taakse. Tietokoneet tukevat ratkaisevassa osassa tuottavuuttasi, mutta joissain ikävissä tapauksissa se vain hidastaa työtäsi ja sen kulkua. Bitdefedender Computer Tune-up on tietokoneen tuottavuutta ja nopeutta parantava työkalu, joka helpottaa sinua saamaan koneestasi enemmän irti.

Kun olet yhdistänyt tietokoneesi Bitdefender Computer Tune-up-palvelimeen, havainnoimme ja määritämme tietokoneesi suorituskykyä ja teemme sen perusteella tarvittavia ja parantavia toimenpiteitä. Korjaamme myös sellaisia ongelmia, joita veisit perinteisesti tietokoneeliikkeen ihmeteltäväksi. Kun toimenpiteet on suoritettu, pystyt nauttimaan tietokoneestasi huipputasolla ja se toimii uudenveroisesti. Näin työskentelysi sujuvoituu ja elämäsi helpottuu – kiitos nopeamman tietokoneen.

Bitdefenderin Computer Tune-upin muut hienot ominaisuudet

Hidas tietokone ei saa olla tielläsi ja me Bitdefenderillä haluamma taata sinulle nopeamman tietokoneen, jotta suoriudut arjen haasteista ja mahdollisuuksista nopeasti ja sujuvasti. Bitdefender Computer Tune-up tarjoaa tietokoneellesi arvioinnin ja yhteenvedon sen haasteista ja ongelmakohdista. Lisäksi se selvittää ja tarjoaa ratkaisuja niihin ja priorisoi myös asiat, jotka pitää ensimmäisenä optimoida. Tarkistamme kaikki mahdolliset vanhentuneet ja tarpeettomat sovellukset, jotta tietokoneesi on aina uudessa terässä. Poistamme myös tarpeettomia tiedostoja ja tietokoneesi käyttämättömiksi jääneet jäännökset.

Teemme tietokoneellesi räätälöityjä ja kohdennettuja virityksiä, jotta tietokoneesi suoriutuu eri kommennoista parhaalla mahdollisella tavalla. Bitdefender Computer Tune-up osaa havaita ja tunnistaa Window’s-tietokoneeseen liittyviä ongelmia ja haasteita ja torjuu näitä sitä mukaa, kun ongelmia havaitaan.

Bitdefender Computer Clean-upin laitteistovaatimukset

Bitdefender Computer Clean-up sisältää tiettyjä vähimmäisvaatimuksia tietokoneellesi. Tietokoneellasi tulee olla Microsoft Windows 8/8.1/10-käyttöjärjestelmä ja saatavillasi pitää olla vakaa ja kestävä, nopea internetyhteys. Bitdefender Clean-up ei sovellu Apple Mac- tai Linux-käyttöjärjestelmiin, eikä se korjaa laitteistoon liittyviä ongelmia, jotka hankaloittavat tietokoneen käynnistymistä.

Tee siis elämästäsi nopeampaa ja sano hyvästit hitaalle tietokoneelle hankkimalla Bitdefender Computer Clean up.

Uncategorized,

Näin löydät itsellesi sopivimman television

Ihmiset viettävät yhtä enemmän aikaa kotona ja television katselusta onkin tullut olennainen osa monen arkea. Television ostaminen on hauska aktiviteetti. Teknologia kehittää alati ja nykymaailma onkin täynnä mitä upeimpia televisioita. Nykypäivän televisiot sisältävät monia upeita ominaisuuksia, jotka helpottavat televisiofanien elämää huomattavasti.

Ostajien tulisi pitää mielessä, että kunnollisten televisioiden hinnat vaihtelevat muutamasta satasesta muutamiin tuhansiin. Mitä uudempi, litteämpi ja kookkaampi malli, sitä kalliimpi televisio yleensä on. Televisiot voivat olla kallis kertaostos, mutta ne maksavat itsensä usein vuosien saatossa takaisin. Hyvälaatuinen televisio voi säilyä käyttökelpoisena useita vuosia, eli kyseessä ei suinkaan ole mikään hetken huvi.

Nykypäivän modernit televisiot

Nykypäivän moderneissa televisioissa on monia upeita, elämää helpottavia toimintoja, kuten mahdollisuus yhdistää televisio wifi-verkkoon ja katsella vaikka Netflixiä. Netflixiä ei enää siis tarvitse katsella läppärillä tai mobiililaitteella.

Television osto voi joskus tuntua varsin hankalalta tehtävältä, sillä erilaisia vaihtoehtoja on niin paljon. Tässä muutamia vinkkejä television ostoon. Hauskoja television katseluhetkiä!

Aivan ensimmäiseksi sinun olisi mietittävä, kuinka usein sinulla on aikomuksena katsella uutta televisiotasi. Luuletko, ettö suunnitelmissasi on ryhtyä vain satunnaiseksi television katselijaksi, joka katselee televisiota ainoastaan vaikkapa viikonloppuisin, vai onko aikomuksenasi katsella televisiota joka päivä?

Televisiot ovat hinnakkaita

Kuten moni jo tietää, televisiot ovat hinnakkaita ja ostopäätökseen vaikuttavat aikomuksesi, suunnitelmasi ja se, kuinka usein haluat katsella televisiota. Jos haluat katsella televisiota vain satunnaisesti, kannattaa sinun ostaa hieman halvempi malli. Näin säästät sekä rahaa että vaivaa. Jos katselutottumuksesi muuttuvat ja katselet enemmän televisiota, voit toki aina ostaa itsellesi uuden, hulppeamman television, ja laittaa tämän pienemmän ja edullisemman television vaikkapa makuuhuoneeseen. Mikäs sen hauskempaa?

Mieti myös tarkkaan, millaisista telkkareista tykkäät ja mikä sopii sisustukseesi. Minkä näköinen haluat television olevan? Haluatko, että televisio on kookas olohuoneen keskipiste, vai tykkäätkö enemmän pienemmistä televisioista? Osa tykkää virtaviivaisen sulavista televisioista, osa taas tykkää laatikkomaisemmista vintagehenkisista televisioista.

Jos nautit todella terävistä kuvista ja haluat televisiokokemuksesi muistuttavan elokuvateatterielämystä, panosta ehdottomasti kunnolliseen televisioon.

Laadukkaaseen televisioon panostaminen kannattaa aina

Laadukas televisio saa television katsojat eläytymään kokemukseen ja kokemaan kaiken vahvempana ja värikkäämpänä. Laadukkainen televisioiden äänentoisto ja stereot ovat myös ensiluokkaisia. Mieti myös television käyttäjäystävällisyyttä. Usein halvempien mallien kaukosäädin voi olla varsin kömpelö ja huonosti reagoiva, ja mikäs sen ärsyttävämpää, kuin könytä ylös sängystä tai sohvalta ja joutua vaihtamaan kanavaa tai hiljentämään television ääniä manuaalisesti?

Voit myös yhdistää läppärisi televisioon ja pelailla hauskoja kasinoepelejä niin, että ne näkyvät televisiosi isolla ruudulla. Pyöräytä siis villit rulettipyörät pyörimään ja sekoita pokerikorttisi, ja yhdistä televisiosi kasinotiliisi. Jos haluat etsiä

Casino-uutiset.fi voi auttaa sinua sopivan kasinon löytämisessä.

Loppusanat

Mieti myös budjettiasi. Kuinka paljon olet valmis laittamaan televisioon? Millaisia toimintoja oikeasti kaipaat ja mitä ilman voit elää? Kuinka televisio sopii muuhun sisustukseesi? Kuinka suuren television haluat? Mieti myös television takuuaikaa sen varalta, että se lakkaa toimimasta, ethän halua käyttää suuria summia televisioihin vain huomataksesi, että sen takuuaika on mennyt umpeen. Jos television takuuaika on vaikkapa viisi vuotta ja televisio menee rikki viiden vuoden ja viikon jälkeen, ei uuden television ostaminen ole se miellyttävin ja kutsuvin vaihtoehto.

Erilaisua televisioita on monia ja sinun olisikin aina mietittävä ostopäätöstäsi tarkkaan. Television ostoon vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa oma budjettisi, mieltymyksesi, tarpeesi, sisustuksesi, sekä se, kuinka usein suunnitelmissasi on katsella uutta televisiotasi. 

Uncategorized,

Nettikasinoiden livepelit

Yksi viime vuosien suosituimmista ja nopeiten kasvavista trendeistä nettikasinoilla ovat olleet virtuaaliset livepelit. Niissä koulutettu pelinvetäjä pyörittää peliä, jonka pelaajat näkevät suoratoisto-ohjelman avulla. Yleensä pelit kuvataan suorana studiolta. Studioita on tällä hetkellä erityisesti Maltalla, josta on kuluneen kahden vuosikymmenen aikana kasvanut Euroopan nettikasinokeskus.

Livepelien edut

Interaktiivisuus

Pelaajan kannalta livepelit, esimerkiksi livepokeri tai blackjack, toimivat aivan yhtä helposti kuin perinteisetkin nettikasinopelit. Suurena erona on kuitenkin pelitunnelma, jossa on livenä pelatessa paljon enemmän oikean maakasinon meininkiä. Oikea pelipöytä, kortit ja panokset sekä muu peliaiheinen sisustus ja rekvisiitta virittää pelaajan heti parempaan pelitunnelmaan.

Sanavalmis ja usein myös mukavannäköinen pelivetäjä tuo lisäksi interaktiivisuutta, joka kotipelaamisesta koneella usein puuttuu. Vuorovaikutusta muiden pelaajien kanssa on yleensä livekasinoilla siis huomattavasti enemmän kuin pelkkää konetta vastaan pelatessa.

Livekasinoilla pyörii pelien ohessa yleensä myös chat, jossa pelaajat voivat keskustella keskenään, mikä voi olla hauska tapa esimerkiksi löytää pelikavereita ympäri maailmaa. Livekasinot pyörittävät yleensä englanninkielisiä pelejä erimaalaisille pelaajille. Jotkin kasinot tarjoavat myös pelejä, varsinkin pokeria, myös suomeksi tai muilla eri kielillä. Eri kasinoihin ja niiden valikoimiin voi tutustua esimerkiksi osoitteessa nettikasinoilmanrekisteroitymista.io.

Pelietuudet

Pelaajat tykästyvät monesti livekasinoiden vuorovaikutuksellisuuteen, mutta ehdottomasti tärkein syy monelle edes kokeilla niitä ovat erilaiset peliedut. Ilmaiskierrokset, euromääräiset talletusbonukset tai muu ilmainen peliraha tai pelaaminen ilman rekisteröitymispakkoa ovat nettikasinoiden yleisempi sisäänheittotarjouksia uusille pelaajille. Yleensä jo myös pelitilin avanneita pelaajia hemmotellaan erilaisten pelitarjousten avulla.

Ilmaiskierrosten avulla pelaaja saa yleensä hyvän kuvan siitä, onko tarjottu peli hänen mieleensä. Ilmaiskierroksia kasinot tarjoavat yleensä kaikkein avokätisimmin. Ne myös mahdollistavat, että pelaajan ei välttämättä tarvitse sitoutua laittamaan omaa rahaa ennen kuin on varma, että haluaa pelata enemmänkin. Tietoa ilmaiskierroksista voi lukea lisää sivulta ilmaiskierroksia.io.

Pelibonusten vaatimukset ja ehdot

Jokaisella kasinolla on omat sääntönsä pelietuuksien suhteen. Ilmaiskierroksia ja muita etuuksia ei yleensä tarjota jokaiselle tarjolla olevalle pelille, vaan etuudet saattavat olla enemmin kampanjamaisia eli voimassa vain rajatun ajan. Bonukset on yleensä rajattu vain tiettyihin peleihin ja niitä on rajallinen määrä. Myös esimerkiksi ilmaiskierrosten määrissä saattaa olla suuriakin eroja eri pelipaikkojen välillä.

Varsinkin vasta avatuilla nettikasinoilla ilmaiskierroksia saattaa olla jaossa monta sataa per pelaaja. Näin on etenkin kolikkopeleissä. Livekasinoilla ilmaisia pelikierroksia tarjotaan yleensä vähemmän – mutta pelit taas kestävät kolikkopelejä kauemmin ja ovat yleensä viihdearvoltaan korkeampia.

Voittojen lunastus

Myös pelivoittojen lunastamiseen liittyy livekasinoillakin yleensä erilaisia säädöksiä, joiden suhteen on hyvä olla tarkkana. Joskus kasino edellyttää, että tiettyjen pelien bonuksilla saavutetut pelivoitot tulee kierrättää, eli käyttää saman kasinon tai jopa pelin sisällä.

Koska kilpailu kasinoiden välillä on kovaa, monesti nykyään voitot saa kuitenkin käyttää juuri kuin itse haluaa. Ne voi jättää joko omalle pelitililleen tai lunastaa suoraan omalle pankkitililleen – kierrätysvaatimuksia voitoille ei siis tälläisissa tapauksessa ole ollenkaan. Nettikasinokielellä puhutaan tällöin välittömistä nostoista.

Lopuksi

Erityisesti parantunut suoratoistoteknologia ja parantuneet intetnetyhteydet ympäri maailmaa ovat vaikuttaneet osaltaan livekasinoiden valtavan esiinmarssin viime vuosina. Ne ovatkin lunastaneet paikkansa monen nettipelaajan ehdottomana suosikkina – ja syystä. Livekasinoiden avulla esimerkiksi eurooppalaiset ovat päässeet kokeilemaan muilla mantereilla suosittuja pöytäpelejä ilman matkustamista. Esimerkiksi James Bondin suosikkipeli, Las Vegasin kasinoilla suosittu baccarat on nykyään osa monen euroooppalaisenkin livekasinon vakiotarjontaa. Ilmaiskierrosten, ilmaisen pelirahan ja muiden pelibonusten avulla myös itselle vähemmän tuttuja pelejä pääsee kokeilemaan vaivattomasti kotoa käsin.

Uncategorized,

Verkosta voi löytää uusia harrastuksia

Näin pandemia-aikana on moni asia ollut hyvin rajattua ja runsas kotona oleskelu alkaa maistumaan jo puulta. Harrastamaankaan ei oikein tahdo päästä, kun esimerkiksi urheiluseurat ovat peruneet harjoitukset tiukkojen kokoontumisrajoitusten vuoksi. Onneksi ihminen on kuitenkin kekseliäs, eikä tässäkään tilanteessa ole jääty rannalle ruikuttamaan.

Jumppatunnit netistä

Kun kuntosalit ovat kiinni ja ryhmäliikuntaa ei järjestetä, liikunta-alan yrittäjät päättivät tehdä hekin digiloikan. Jumppatunnit löytyvät nyt netistä. Jo pitkään erilaisia kuntoiluvideoita on voinut hakea YouTubesta, mutta nyt yrittäjät pitävät omaa kanavaa, omilla sivullaan. Seuraajat voivat kirjautua tunnille samalla tavalla kuin menisivät salille. Sali vain tulee nyt netin kautta omaan olohuoneeseen.

Konseptihan ei ole täysin uusi, vaan jo 1990-luvulla oli myynnissä jumppavideoita, jotka olivat VHS-kaseteilla. Myös Eurosport näytti säännöllisesti aerobicia, joka päivä itseasiassa, ja YLE näytti myös omaa jumppatuokiota kerran viikossa. Kuinka suosittuja nämä olivat, sitä on vaikea sanoa, mutta olohuone on muuttunut kuntosaliksi ennenkin ja TV:n kautta on jumpattu perinteistä ryhmäliikuntaa.

Kaikkia ei jooga tai ryhmäliikunta kiinnosta, joka on ihan ymmärrettävää. Eikä se suinkaan ole ainoa liikuntamuoto, joka on maailmaan kehitetty. Jo ihan perinteinen kävely on riittävää pitämään peruskuntoa yllä.

Netti mahdollistaa monia asioita

Maailmanlaajuinen pandemia on saanut paljon katastrofeja aikaan, mutta on sillä ollut hyväkin puoli. Ihmisten nerokkuus on tullut esiin, kun mitä idearikkaimmilla tavoilla nettiä on käytetty harrastamiseen. Jotkut pelaavat lautapelejä Skypen välityksellä, jossa yhdellä on pelilauta, ja muut pelaajat osallistuvat peliin ryhmäpuheluna tai videoyhteydellä.

Tämäkään idea ei ole täysin uusi. Vastaavaa on nähty jo nettikasinoilla osoitteessa netti-kasino.io, jossa livekasinoiden pelit kasvattavat suosiota jatkuvasti. Myös vedonlyönnissä on nähtävillä liveveikkauksien suosiossa kasvua.

Nettikasinoita on runsaasti tarjolla, joten ainakaan valikoimasta pelaaminen ei jää kiinni, ja moni kasino on ottanut valikoimiinsa Monopolyn kasinoversion, jossa voi pelata oikealla rahalla ja voittaa oikeaa rahaa, mutta ei sentään joudu vankilaan.

Perinteinen kasino vai pikakasino

Perinteiselle kasinolle rekisteröityminen tunnistautumisprosesseineen voi tuntua pitkältä ja hankalalta. Se saattaa herättää uudelle pelaajalle myös kysymyksiä esimerkiksi omien tietojen tietoturvaan liittyen. Kasino saattaa kysellä kuvaa laskusta tai henkilöllisyystodistuksesta varmistaakseen pelaajan henkilöllisyyden. Kyse on kuitenkin täysin normaalista pelaajan tietojen varmennuksesta, eikä tietoja käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

On ymmärrettävää, että asia kuitenkin mietityttää ja suositeltavaa onkin miettiä tarkkaan, minne tietojaan antaa. Etenkin kuvaa henkilöllisyystodistuksesta. Varovaisuus näissä asioissa on aina paikallaan. Ennen se olisi estänyt pelaamisen kasinolla, mutta onneksi tänä päivänä tunnistautumisen voi hoitaa muutenkin kuin pitkällä rekisteröitymisprosessilla. Läheskään kaikki uudet kasinot eivät vaadi rekisteröitymistä – kuten kasinotilmanrekisteröitymistä.io – vaan niille kirjaudutaan pankkitunnuksilla.

Valitse luotettava kasino

Kun pelaaminen alkaa houkuttelemaan, kasinon valinnassa kannattaa perehtyä pariin asiaan. Näillä parilla varmistuksella takaa itselleen turvallisen pelikokemuksen ja voi pelata rauhallisemmin mielin.

Ensimmäiseksi kannattaa tarkistaa kasinon pelilisenssi. Sillä on pelaajan kannalta iso merkitys, mihin maahan kasino on rekisteröity. Maltan, Viron ja Iso-Britannian pelilisenssejä pidetään luotettavimpina, ja niistä Maltan ja Viron pelilisensseillä saa varmasti verovapaat voitot. Iso-Britannian tilanne on vielä avoinna, koska Brexit ei ole täysin vielä selvä.

Kun pelilisenssi on tarkistettu, kannattaa vilkaista bonusvalikoima, jos sellaisia on tarjolla. Ja lukea niiden säännöt ja ehdot huolellisesti ennen kuin lunastaa bonusta itselleen käyttöön. Bonus voi tuoda mukavan lisän pelikassaan, mutta siihen liittyvä kierrätysvaatimus voi olla kohtuuttoman iso. Kun nämä asiat on tarkistanut, tarvitsee enää vain kirjautua kasinolle ja valita peli, jota pelata.

Uncategorized,

Näin lataat ohjelmia fiksusti

Milloin viimeksi asensit tietokoneellesi ohjelmiston, joka tallettaa tiedot vain koneellesi? Tiedätkö edes? Suurin osa ohjelmistojen datasta sijaitsee nykyään pilvipalveluissa, joiden konesalit voivat sijaita missä tahansa paikassa maailmassa.

Pilveen tallentaminen on mahdollistanut sen, että työtä tehdään pienillä koneilla, jotka eivät itse tarvitse paljonkaan muistikapasiteettia. Käyttäjälle äärimmäisen kätevää, mutta myös riskit on hyvä muistaa.

Verkkorikollisen uhriksi joutumisen riski kasvaa, kun verkossa jaetaan koko ajan enemmän tietoja. Nykypäivän rikollisten ensisijainen kohde on usein henkilötiedot, joiden kaappaamisesta voi koitua uhrille monenlaisia vaikeuksia.

Kannattaa erottaa toisistaan ajatuksellisesti maksulliset ohjelmistot ja ilmaiset. Lisenssillä toimivat ohjelmat ovat usein kalliita, mutta niiden hyviin puoliin kuuluvat tiheät päivitykset ja kattavat mahdollisuudet tallentaa tehtyjä töitä pilveen.

Ilmaiset ohjelmat ovat vähän oma lukunsa. Suuri osa niistä on hauskoja ja hyödyllisiä, mutta niin kuin verkon vanha viisaus kuuluu: jos et maksa tuotteesta, olet tuote. Käyttäjätiedot kiinnostusprofiileineen ovat jo kauan olleet käypää kauppatavaraa suuryrityksille.

Kun käyttäjä lataa ilmaisohjelmaan kuvan muokattavaksi, mukana siirtyvät myös kuvan paikkatiedot. Kehittynyt tekoäly tunnistaa kuvista jo ihmiskasvoja, tekstejä ja paljon muuta. Tämä tekoälyn keräämä data yhdistettynä tuhansien muiden käyttäjien kuvien dataan voi esimerkiksi kertoa, minne ollaan rakentamassa seuraavaa salaista armeijatukikohtaa.

Ohjelmistojen lataamisessa piilee riski

Ohjelmistojen lataamisesta ja käyttöönotosta on tehty niin helppoa ja mukavaa, että uusia appeja puhelimeen ja ohjelmia tietokoneelle voi tulla asentaneeksi juurikaan asiaa miettimättä. Tai vaikkei niin tekisikään itse, joku toinen samaa konetta käyttävä ei ole välttämättä yhtä harkitsevainen.

Ohjelmien lataamisessa piilee kuitenkin aina pieni riski: jokaisen ilmaisen ohjelmiston kehittäjän mielessä ei olekaan ollut pyyteettömästi ilahduttaa käyttäjiä. Jotkut haluavat vain tietoja kulutuskäyttäytymisestä, mutta pahimmillaan tähtäimessä on pääsy käyttäjän henkilötietoihin tai muuhun koneella olevaan arkaluontoiseen informaatioon.

Hyvä turva on toimiva virustorjuntajärjestelmä, jonka ansiosta ei tarvitse huolehtia jokaisen klikkauksensa perään. Suositeltava palvelu on esimerkiksi avast-antivirus.fi, joka auttaa suojautumaan verkkorikollisuudelta.

Avast-antivirus.fi tarjoaa sopivan helppokäyttöisen viruksentorjuntaohjelman, jonka ansiosta verkossa voi liikkua huolettomammin. Omaa järjenkäyttöä ei tietysti korvaa mikään, mutta huolettomuudella on myös aina oma arvonsa!

Pidä huoli yksityisyydestäsi verkossa

Verkossa surffatessasi olet varmasti huomannut, miten jatkuvasti hyväksyt evästeitä. Joskus sivusto pyytää hyväksyntää vitsikkäästi ja kepeästi, joskus evästeasetukset täyttävät koko puhelimen näytön. Joka tapauksessa annat sivustoille luvan tallentaa tietoja itsestäsi.

Useimmat meistä napauttavat hyväksynnän evästeiden käyttöön sen enemmän ajattelematta. Eihän minulla ole mitään salattavaa! Joissakin tilanteissa pieni varovaisuus voi kuitenkin olla viisasta. Voitko olla varma, ettei selaushistoriasi jokin osa jonakin päivänä estä sinua saamasta työtä tai haluamaasi vakuutusta?

Napautellessasi “OK” kaikkin evästeisiin olet myös antanut suostumuksen tietojesi tallentamiseen. Jos kuitenkin käytät surffatessasi VPN:ää, sivustot eivät enää pysty jäljittämään, kuka olet. VPN voi kuulostaa vaikealta ja kalliiltakin ratkaisulta, mutta esimerkiksi ilmainenvpn.fi tuo aidosti anonyymin verkkoselaamisen täysin tavallisen ihmisen saavutettavaksi.

VPN:n käytössä on hauskatkin puolensa. Monet eri suoratoistopalvelut näyttävät sisältöjä eri tavalla sen mukaan, missä päin maailmaa käyttäjä on. Ilmainenvpn.fi tuo mahdolliseksi nähdä sisältöjä, joita ei periaatteessa ole tarkoitettu Suomessa katsottaviksi. Kun käytät VPN:ää, palveluntarjoaja ei enää tiedä, missä olet. Voit siis sanoa olevasi vaikka Texasissa ja näet Texasin sisällöt kotisohvaltasi Tyrnävällä. Pienenä yhteenvetona voi todeta, että verkkorikolliset yrittävät jatkuvasti päästä hyötymään viattomista verkossa surffaajista. Onneksi kuitenkin suojautuminen onnistuu nykyaikaisilla välineillä niin, ettei kaikkea aikaansa tarvitse käyttää kyberrosvojen murehtimiseen.