KotiUutisetKryptovaluuttojen tulevaisuus vaikuttaa kiinnostavalta

Kryptovaluuttojen tulevaisuus vaikuttaa kiinnostavalta

Kryptovaluutat täyttävät vuonna 2022 jo 13 vuotta! Kuka olisi uskonut, kun ensimmäinen kryptovaluutta julkistettiin vuonna 2009, kuinka paljon ne tulisivat vaikuttamaan maailmaamme.

Tietenkin kuten kaikilla muillakin uusilla keksinnöillä, myös kryptovaluutoilla kesti jonkin aikaa, ennen kuin ne nousivat suureen suosioon. Kryptovaluuttojen kohdalla tämä tapahtui vuoden 2016 liepeillä, minkä jälkeen valuuttojen suosio on vain jatkanut kasvamistaan vuosi vuodelta suuremmaksi. Tämän takia monia kiinnostaakin tietää, miten ne tulevat muuttumaan tulevaisuudessa. Otetaan yhdessä katsaus tähän asiaan.

Bitcoin tulee aina säilyttämään asemansa

Erilaiset kryptovaluutat kilpailevat hyvin kovaa keskenään. Jokainen kryptovaluutta pyrkii olemaan kaikista suosituin vaihtoehto, keräten kaikista eniten sijoittajia, ja mahdollistaen upeimpia toimintoja. Tähän kilpailuun on kuitenkin yksi poikkeus, mikä on tietenkin Bitcoin.

Bitcoin on aivan omassa luokassaan, koska se on aivan ensimmäinen vaihtoehto, joka on ikinä esitelty markkinoille. Siihen ei muun muassa päde muut asiat, joita yleensä käytetään kryptovaluuttojen valintaan. Koska sen asema on erilainen verrattuna muihin, sillä kuinka monia erilaisia toimintoja Bitcoin lohkoketju sallii, ei ole esimerkiksi väliä.

Oletettavasti Bitcoinista tulee tulevaisuudessa keräilyesine. Sitä voidaan verrata siinä mielessä esimerkiksi vanhoihin keräilyautoihin tai kultaan. Tuotteella ei sinänsä ole mitään hyötyä, mutta monet varakkaat ihmiset omistavat sen keräily esineenä.

Kryptovaluuttojen arvoon vaikuttaa hyvin monet eri asiat

Asia, mikä kerää paljon kritiikkiä kryptovaluuttojen maailmassa on niiden korkea volatiliteetti. Tämä tarkoittaa sitä, että niiden arvot vaihtelevat hyvin paljon hyvin lyhyessä ajassa. Tämä johtuu siitä, että kaikki kryptovaluutat reagoivat hyvin paljon ulkoisiin tekijöihin.

Kryptovaluuttojen maailmassa ei ole harvinaista, että valuutan arvo heittäisi 10 prosentilla jo muutaman ensimmäisen tunnin aikana. Tämä on aivan ennenkuulumatonta perinteisessä sijoitusmaailmassa. Tietenkin tämä tarkoittaa sitä, että niihin sijoittaminen sisältää korkean riskin, mutta toisaalta se myös mahdollistaa upeat mahdollisuudet.

Vaikka valuuttojen arvot vaihtelevat paljon lyhyessä ajassa, ottamalla suurempi katsaus niiden arvoon, voidaan huomata selkeitä kuvioita, kuinka niiden arvo vaihtelee. Näitä kuvioita kutsutaan Karhu ja Härkä ajoiksi. Nämä kierteet tulevat myös jatkumaan varmasti tulevaisuudessa, mutta kaiken kaikkiaan valuuttojen arvot tulevat yleisesti ottaen jatkamaan nousua.

Kryptovaluutat tulevat yleistymään entisestään

Tähän nousuun vaikuttaa suoraan se, kuinka yleisiä ja suosittuja kryptovaluutat ovat. Tämä yleistyminen on esimerkiksi nähtävissä siitä, että kuuluisa vaihto CoinBase listautui pörssiin vuoden 2021 aikana. Lisäksi yleisyys on tietenkin selvää siitä, kuinka monet ihmiset puhuvat erilaisista kryptovaluutoista.

Mitä kuuluisimpia kryptovaluutat ovat, sitä enemmän ihmiset ovat kiinnostuneita niiden hankkimisesta. Monet eivät ymmärrä aluksi niiden toimintaa, minkä takia he ovat tietenkin hieman skeptisiä asiasta. Kuitenkin ajan varttuessa eteenpäin, yhä useammat ymmärtävät valuuttojen toiminnasta ja haluavat ottaa mahdollisuuden niiden hyödyistä.

Kryptoille keksitään koko ajan enemmän toimintoja

Tämä kasvava yleistyminen tietenkin kasvattaa myös erilaisten mahdollisuuksien määrää. Mitä enemmän ihmiset hankkivat kryptovaluuttoja, sitä enemmän niitä sallitaan esimerkiksi maksutapana.

Maksutapana käyttäminen ei kuitenkaan ole ainoa tarkoitus mitä kryptojen maailma mahdollistaa. Esimerkiksi vuoden 2021 suureen suosioon noussut NFT on mahdollistanut upeita asioita kryptojen omistajille. Niiden avulla taiteilijat voivat myydä töitään kryptovaluuttoja vastaan.

Koska kyseessä on elektroninen valuutta, erilaisille toiminnoille ei ole oikeastaan rajoja. Luovat ihmiset voivat keksiä monia upeita käyttötarkoituksia. Odotamme innolla mitä meille tullaan esittelemään jo tänä vuonna!

Tulevaisuus vaikuttaa valoisalta

Kaiken kaikkiaan kryptovaluuttojen tulevaisuus vaikuttaa hyvin valoisalta. Mitä enemmän ihmisillä on valuuttoja, sitä upeampia mahdollisuuksia niille luodaan. Siten ei ole ihme, että valuutat keräävät koko ajan enemmän kiinnostuneita katseita.

Latest articles